Ligging

Onraetbos

Het B2 Wald-Onraetbos is gelegen ten westen van de Ieperstraat ter hoogte van huisnummer 6 op de N365 komende van Sint-Elooi in de richting naar Wijtschate .

Op de luchtfoto zie je hoe het huidig bos eruit ziet. In het midden ziet U de nog resterende schuilplaats in de weide, rechts aan de rand van het bos zijn er nog halfondergrondse schuilplaatsen alsook in het bos zelf zijn er nog restanten.

Deze foto toontde bunkers die er stonden einde de oorlog, die van links is afgebroken deze in het midden staat er nu nog, deze rechts is ook afgebroken.

De hierboven constructie zou van het Britse makelij zijn gezien de Duitsers nooit een ingang van een bunker naar de vijand plaatsen. Waarschijnlijk door de 153th Fieldcompany van de Royal Engineers(37th Division).

Britse map met de Britse benaming van het bos Onraet en de hoeve.

Duitse map met de Duitse benaming van het bos B2 Wald en de hoeve B2 Hof.

B2 Hof hoeve ook Grenz Hof genoemd in 1916 was versterkt uitgebouwd en westelijk omgeven door prikkeldraad. Op de Duitse kaart van de 14.Koniglich Saksische Infanterie Regiment Nr. 179 (24ste Divisie) die voor de mijnenslag in Wijtschate de stellingen bezette, staat aangegeven van een Kommandopost van de Kampftruppen die in het Grenz-Hof gelegen waren. Er stonden mitrailleursposten opgesteld, ten noorden en ten zuiden van de hoeve en het bosje.

Bij de hoeve zelf was een mitrailleurseenheid in reserve gelegerd. Tevens stond er ook een "Blinkstation" om lichtsignalen te geven, aan de zuidrand van het bosje, tegen de toegangsweg naar de boerderij was er mogelijks ook een medische post gevestigd. Het bos werd veroverd door de Britten op 9 augustus 1918. In het resterend huidig bos bevinden zich nog restanten van bunkers.